10.5.2018

Päivät 17-18

Heissulivei täältä Kroatiasta!


Tänään blogia päivittelee kaksi ringissä pörähtelijää eli Sanni ja Nilla sekä hiekkalaatikolla leikkijä Petra.

Eilen, tiistai aamuna tuoreen leivän perässä elävät Nilla ja Petra kävelivät lähikauppaan ostamaan aamupalaa. Kodinhengetär Sanni jäi keittelemään itsellensä aamupuurot. Kahvilasta ohimenessä Nilla osti itselleen aamukahvin. Kahvia oli jopa desin verran!

Aamupalan jälkeen menimme läheiselle tekonurmikentälle tekemään aamuverkkaa. Samaan aikaan kentälle sattui kahden kuukauden ikäinen koiranpentu, joka vaani pelottavasti pitkässä ruohikossa. Jouduimme lähtemään kentältä hyvin aikaisessa vaiheessa, koska paikallisen alakoulun oppilaat tuli viettämään välituntia monien pelien ja leikkien parissa.

Seuraavaksi teimme herkullisia tortilloja. Kun vatsamme tuntui ja näytti täydeltä päätimme ottaa vähäiset, mutta nerokkaat aivosolumme käyttöön ja pidimme opiskelutuokion. Kaikki selviävät koulutehtävistä vallan mainiosti. Välillä epätoivon pyrkiessä esiin siirrämme kirjat suosiolla syvälle kaappiin ja lähdemme tekemään sitä mitä tänne tulimme oikeasti tekemään eli urheilemaan.


Illan harjoitukseen sisältyi heittäjillä testijuoksut. Niihin kuului lentävä 20m sekä 20m ja 30m paikaltaan. Juoksut kulki loistavasti. Meidän hiekkakasalla viihtyvä rakas ystävämme Petra teki huoltavaa harjoittelua aitakävelyiden merkeissä.Illalla tietoomme tuli oikein ilahduttava uutinen. Nimittäin rappukäytävällä lojuva mysteerikone ilmeni jääpalakoneeksi. Vihdoin ja viimein Petran penikat saa kylmähoitoa. Tietenkin teimme paljon muuta. Television kanssa käytiin kaksi tuntia taistelua joka päätyi voittoon. (Nilla 1, TV 0) Voitto mahdollisti isomman ruudun illan Suomi-Norja peliin. (Suomi 7, Norja 0) Euroviisuja tuli myös samaan aikaan seurattua tietokoneelta. Ruokailua unohtamatta söimme maailman parasta pastaa ja kanakastiketta (meidän salaisuus piilee niin yksinkertaisessa asiassa kuin ruokakermassa). Kaikilla meillä on kuitenkin ikävä äitiemme pöperöitä ja isiemme hauskoja läppiä.

Ja nukkumaan menoaika onkin taas...Uusi aamu sarastaa ja samat tutut aamutoimet alkavat. Nillaa kyllä laiskotti aamulla oikein paljon eikä jaksanut käydä kaupassa. Aamu lähtikin hyvin käyntiin laittamalla kahvivedet tulille ja Candy Crush Sagan pelaamisella television välityksellä. Sää ilmeni pilvisenä ja hieman sateisena. Nyt onkin kova ikävä Suomen niin sanottuja helteitä. Heittäjät solmi kengännauhansa kiinni ja lähti kello 9.30 heittotreeneihin. Vierailevana tähtenä harjoituksissa oli ottelija Sara :). Saimme seuraa heittopaikoille myös Zagrebista saapuneilta paraurheilijoilta.  Heitot kulki erinomaisesti. Nilla pysytteli turvallisilla vesillä (kiekkoringissä) ja Sanni uskaltautui pitkästä aikaa vieraille vesille eli moukarinheiton pariin. Tällä aikaa Petra siivosi huoneemme ja lähti kello 11.30 tekemään omaa huoltavaa treeniä hiekkalaatikolle.

Sama rutiini jatkuu seuraavaan treeniin asti...Sisäiset mörssärimme pääsivät valloittamaan Kroatian punttisalin. Teimme napakan ja voimia vievän puntin uusine liikeineen. Vähäiset, mutta nerokkaat aivosolumme olivat siis jälleen kovassa käytössä. Teimme jo totuttuun tapaan aitahyppyjä sekä pohjehyppyjä portaissa.

Treenin jälkeen teimme nopean käännöksen huoneen kautta, jolloin söimme jälleen taivaallista pastaa ja kanakastiketta. Suihkun kautta lähdimme seikkailemaan vanhaan kaupunkiin ja päädyimme herkullisille kaakaoille.

Tietenkin seurasimme Suomi-Tanska peliä, joka harmiksemme päättyi lukemiin 3-2 Tanskalle :(.

Macan-huoneen asukit kiittää ja kuittaa, hyvää yötä. Treenit jatkuu vielä pari päivää ja palaamme Suomeen lauantaina.PS: Käykäähän seuraamassa Janan Facebookkia (Janakkalan Jana) ja Instagramia (@janaliikuttaa)