12.5.2018

Päivät 19 - 22

Valtterin kyykkytreeni.


Päivät toistavat tapahtumiltaan toisiaan Kroatian helteessä, täyttyen treenillä, ruokailuilla ja levolla. Ainoa asia, joka valmennuksella tuo vaihtelua on iltaruokailut Splitin eri ruokapaikoissa. Pääosin ravintolat tarjoilevat varsin maukasta ruokaa ja kohtuu edullisin hinnoin. Kunhan vain pysyy erossa rantakadun turistirysistä, joissa pihvin hinta hipoo Suomen hintatasoa.
Aamulenkeillä on maisemat kohdallaan!

Toinen asia, jota Splitissa on tullut testattua, on Uber-taksit. Todella kätevä tapa tilata sovellutuksella haluamansa kokoinen auto ja kun olet ilmoittanut jo valmiiksi mapsilla kohteen, niin matka sujuu vaivattomasti ja todella edullisesti perille. Esimerkkinä kolme kilometrin reissu uberilla maksaa noin neljä euroa. Yritäppä Hämeenlinnan taksilla päästä sama matka tuohon hintaan.
Oma aatokseni siitä, että tuskin me suomalaiset todella haluamme maksaa taksiyrittäjien tuliteriä takseja älyttömien taksojen muodossa. Varmasti suomalaisille kelpaisi kymmenen vuotta vanha auto täkäläisillä taksoilla. Ja tuskin olen ainoa, joka on tätä mieltä. Eläköön uusi taksilaki, joka kesällä tullee voimaan!

Torstaina sain seuraa ja apua askareisiin, kun parempi puoliskoni siirsi itsensä punavalkoisin siivin Splitin helteisiin. Pirjo ilahduttaa läsnäolollaan meitä reissun loppuun saakka.

Vanhassa kaupungissa riittää ihmeteltävää.
Lauantaiaamulla poistui toiseksi viimeinen janalaisryhmä Suomeen, vieden mukanaan suositun hierojamme Akin. Me tänne vielä jääneet joudumme jatkamaan omin käsin lihasten parantelua 😊

Itsellä tuli tänä aamuna katsellessa taksin lähtöä ensimmäisen kerran reissun aikana sellainen fiilis, että olisi jo voinut itsekin poistua Suomeen. Mutta jäämme Saran, Suvin, Ellan ja Iikan voimin vielä vajaaksi viikoksi pitämään treenikenttää varattuna. Eli treenit jatkuvat ja vielä on paljon tekemistä ennen Suomeen tuloa!