16.5.2018

Viimeinen ilta paratiisissa!


Hyvin palvellut hotellimme saa uudet asukkaat.
Viimeiset päivät menivät omalla painollaan urheilijoiden tehden viimeisiä suorituksiaan kentällä.
Kaksi viimeistä päivää oli ilmeisesti tarkoitettu totuttautumiseen Suomen kisasäähän, sillä Splitin taivaalle ilmestyivät tummat pilvilautat. Tiistai ilta ja keskiviikko oli sitten kesäistä sadetta tulvillaan. Onneksi illaksi sade lakkasi ja viimeinen ilta saatiin viettää hyvässä säässä.


Huomenna torstaina lähtee siis viimeinenkin janalaisporukka kohti Suomea.

Mitä leiristä sitten jäi käteen?
      Ensimmäinen opetus oli, että näin pitkää leiriä ei kannata miettiä ennen reissua ihan jokaista vetoa myöten. Sillä totuus on, että aina tulee mutkia ja muutoksia matkaan ja jossain vaiheessa ennakkosuunnitelmat joutavat roskikseen ja uusia tehdään.
-        Myös kommunikaatio on pelattava urheilijan ja valmentajan välillä paremmin kuin kotona on totuttu. Muutoin joudutaan tilanteisiin, jotka tekevät lisää muutoksia ohjelmiin.
-        Myös yhdellä valmentajalla vedetty leiri alkaa jossain vaiheessa tuntumaan himppasen raskaalta. Eli hapoille vetää varmasti!
Leiri on yhtä loppu kuin Iikka viimeisen vedon jälkeen!


Mutta plussavoittoiseksi leiriä voidaan kyllä sanoa. Testitulokset, joita urheilijat paukuttelivat kertovat siitä, että pienen huilitauon jälkeen ollaan kunnossa aloittamaan kisakausi varsin hyvin odotuksin.
Myös nuorempien ensikertalaisten urheilijoiden jaksaminen oli todella kiva huomata. Tsemppiä löytyi ja kesken leiriä olleissa kilpailuissa enkat paukkuivat.
Aikuisurheilijat olivat hyvällä sykkeellä ensimmäisen viikon ja pitivät teoillaan ja jutuillaan porukkaan hyvillä milelillä.
Paikkana Split jäi unohtumattomana mieleen. Kaupungin karu kauneus upeine rantoineen ja karuineen taloineen pitivät sisällään todella ystävälliset ja auttavaiset asukkaat.
Urheilukenttä edusti samaa tunnelmaa kuin kaupunki. Paikat olivat rapistuneet ja kenttä oli hiukan kova.Kaikki kuitenkin toimi hienosti ja erityiskiitoksen sai heittokenttä, jollaista en ole nähnyt missään!
Henkilökunta oli todella auttavaisia ja ystävällisiä urheiluihmisiä. Erityiskiitokset omalle kentänhoitajallemme Sinisa Zagoracille ja paikan johtajalle Ivan Viestille! Sinisalle luovutimme TU38 ja Janan paidat ja sovimme, että kun hän hyppää seivästä Suomessa, on hänellä Janan sinikeltainen paita yllään 😊

Tämä oli viimeinen leiriblogi. Toivottavasti olette viihtyneet yhdessä matkallamme!

Hvala. Nedostaješ mi ovdje!  Kiitos. Jään kaipaamaan tänne!
 
Hyvää yötä Split! Huomenna mennään kotiin!